Adana

SMA hastası Umut Kayra’nın ailesinin ilaç memnunluğu

ADANA (AA) – Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığının tedavisinde kullanılan “SPİNRAZA 12 mg/5ml 1 vial” isimli ilacın SGK tarafından karşılanması kararı, Adana'da yaşayan SMA hastası Umut Kayra Kılıç'ın ailesini sevindirdi.

Şimdi 3 aylıkken SMA teşhisi konulan 6,5 aylık Umut Kayra'nın babası Mustafa Kemal Kılıç, AA muhabirine, karar öncesi bebeğinin bu ilaçtan tek doz alabildiğini söyledi.

Belli aralıklarla bebeğine verilmesi gereken öbür 3 dozu alamadıklarını tabir eden Kılıç, ilacın SGK tarafından karşılanması kararıyla büyük sevinç yaşadıklarını anlattı.

Kılıç, SMA'lı hastaların ailelerinin bu kararla çok memnun olduğunu vurgulayarak, “Bizim için o ilacın gelmesi bayram. Gelmese bebekler ölüyordu. Çok sevindik, memnun olduk. Allah razı olsun emeği geçenlerden.” şeklinde şeklinde konuştu.

Hastalığın tedavisinde öteki ilaç da kullanıldığını belirten Kılıç, yüksek fiyatlı bu ilaca da ulaşmak için yetkililerden yardım beklediklerini vurguladı.

Editör

Aktif 33 - Mersin Haberleri'nin yanı sıra, Türkiye'nin her köşesinde olanı biteni sizler için hazırlar, gündeme taşır!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu