Türkiye

Lübnan Başbakanı Diyab: “Sorumlulardan hesap sorulacak”

BEYRUT (AA) – Lübnan Başbakanı Hassan Diyab, Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamayı “felaket” olarak nitelendirerek, sorumluların bedelini ödeyeceğini söyledi.

Diyab, patlamanın akabinde yaptığı açıklamada, “Lübnan'da bugün yaşanan felaketin (Beyrut'taki patlama) sorumlularından hesap sorulacak.” şeklinde şeklinde konuştu.

Başbakan Diyab, 2014'ten bu yana limanda bulunan tehlikeli depo hakkında gerçekleri açıklayacaklarını belirtti.

Yaşananları “felaket” olarak nitelendiren Diyab, tüm kardeş ülkelere, Lübnan'ın yanında yer alması ve dayanak olması için acil yardım davetinde bulundu.

Lübnan'ın evladını kaybetmiş bir baba üzere olduğunu söyleyen Diyab, bu problemli günlerde birlik ve dayanışmadan diğer hiçbir şeyin yarar etmeyeceğini söyledi.

Öte yandan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut'taki şiddetli patlamanın akabinde Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Yüksek Savunma Kurulunu topladı.

Editör

Aktif 33 - Mersin Haberleri'nin yanı sıra, Türkiye'nin her köşesinde olanı biteni sizler için hazırlar, gündeme taşır!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu