Bakan Pakdemirli, bakanlık işçisiyle bayramlaştı:

ANKARA (AA) – Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülkede ekilmedik bir karış toprak bile bırakılmaması gerektiğini belirterek, “Hazine yerlerini üretime kazandırmak için her bir boş araziyi tespit ederek ekime-dikime kazandırmalıyız. Hazine topraklarının kullanımıyla ilgili uygulamanın yordam ve asıllarını düzenleyen mevzuatı en kısa müddette yayımlayacağız.” sözlerini kullandı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran Pakdemirli, videokonferans metoduyla yaklaşık 32 bin çalışanla bayramlaştı.
Bakanlığın 83 milyon vatandaşın tamamına hitap ettiğine ve bunun sorumluluğunu taşıdığına işaret eden Pakdemirli, “Ülkemiz topraklarının yaklaşık yüzde 80'inin sorumluluğu bizim üzerimizde. Tarıma, ormana, suya ve özellikle besine dokunuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Pakdemirli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinin en ağır hissedildiği birinci 5 ayda ziraî takviyelerin yüzde 55'ini öşeklinde şeklinde konuştuklerini belirterek, “Tohumun yüzde 75'ini çiftçimize hibe vererek, ekilmeyen Hazine topraklarını üretime kazandırıyoruz. Allah'a şükür, bu süreci alnımızın akıyla, ziraî üretim ve besin tedarikinde sorun yaşamadan atlattık.” tabirlerini kullandı.
– “Projelere yenilerini ekledik”
Salgına karşın son 2 yılda başlatılan projelere yenilerinin eklendiğine dikkati çeken Pakdemirli, şunları kaydetti:
“Artık gelecek 1 yılı, 2 yılı değil, 10 yılı, 25 yılı çok hakikat tasarlamak ve bütün altyapıları tamamlamak zorundayız. Potansiyelimiz büyük, gayelerimiz de büyük. Ekilmedik bir karış toprak bile bırakmamalıyız. Hazine yerlerini üretime kazandırmak için her bir boş araziyi tespit ederek ekime-dikime kazandırmalıyız. İnşallah Hazine yerlerinin kullanımıyla ilgili uygulamanın yol ve temellerini düzenleyen mevzuatı en kısa müddette yayımlayacağız. Üretim planlamasında optimizasyon bizim ehemmiyet verdiğimiz bir bahis. Bu kapsamda yeni çalışmalarımız olacak.”
Pakdemirli, tarım yerlerinin hedef dışı kullanımında taviz verilmemesini istedi ve “Bu hususta önemli aralar aldık. 2002 öncesi tarım dışına çıkarılan arazi ölçüsü yıllık 120 bin hektar iken, bu ölçüsü ortalama 60 bin hektara düşürdük. Geçen sene bu sayı 10 bin hektarın altına indi.” bilgisini verdi.